Второто класиране за гимназиите вече е факт. В столицата баловете за

...
Второто класиране за гимназиите вече е факт. В столицата баловете за
Коментари Харесай

Второто класиране за гимназиите е факт, места има

Второто класиране за гимназиите към този момент е реалност. В столицата баловете за гимназиите паднаха, само че с малко. Във всички гимназии, даже най-желаните, има свободни места. 968 възпитаници останаха некласирани и на втория стадий.

Софийската математическа гимназия остава учебното заведение с най-голям бал - 482. Както и при първото класиране, следват ТУЕС, 91-ва немска, 164-та испанска, 73-то учебно заведение, Втора британска, Първа британска и 51-во учебно заведение, съобщи Българска национална телевизия.

Промяната е в края на таблицата, където 9-та френска гимназия се придвижи на девето място. НПМГ изпадна от десетката, а в нея се върна 22-ро учебно заведение. Как се движат баловете на най-желаните учебни заведения?

" Паднаха с малко точки, сред една и четири точки, тъй че въпреки всичко това е натурален развой, само че в действителност разликата е минимална ", сподели Ваня Кастрева, шеф на РУО, София.

В момента има 1404 свободни места във всички учебни заведения. На втория стадий се класираха 5010 възпитаници. Те наложително би трябвало да се запишат сред 20 и 24 юли другояче ще изгубят мястото си. 968 деца обаче и в този момент не съумяха да се класират, за тях остава третото класиране. Свободните места за него ще бъдат оповестени на 25 юли.

Ако възпитаник не е удовлетворен от класирането си и желае да взе участие в третото класиране, би трябвало доста да внимава. То ще излезе на 31 юли.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР